FESTKLIP UŽ PO OSMÉ VYBÍRAL NEJLEPŠÍ VIDEOKLIPY

Pravidla soutěže, která se konají už osmým rokem, zůstala stejná. Nejlepší klipy hodnotí veřejnost v hlasování po internetu a čtyřčlenná odborná porota. První místo u fanoušků získala děčínská kapela Rebel 97, jejíž klip Neděj získal 293 hlasů. U odborné poroty zvítězila kapela Střemhlav s klipem Jsem. "Festivalové videoklipy hudebních kapel se letos konaly již osmým rokem. Do soutěže se tentokrát přihlásilo celkem 24 klipů z celé České republiky. Akce za dobu svého působení získala stabilní skupinu příznivců, proto jsme rádi, že se postupům let potvrzuje smysl existence tohoto festivalu, "říká za organizující společnost MISTRAL TV produkce Iva Blažková. Odborná porota nehodnotila jako taková, ale právě samotný videoklip. Tedy nápaditost a provedení vizuální stránky. V porotě zasedli hudební producentka Míra Kuželka, novinářka Katka Táborská, novinář a hudebník Jan Pimper a hudební kritik R. Kopel. Ti se shodli, že tohle byly přihlášené klipy pestré a vybrat ten nejlepší nebylo jednoduché. Protože se vyhodnocuje zpracování videoklipu, je třeba uvést jeho autory. Autorem vítězného klipu kapely Rebel 97 je Milan Jaroš, kapele Střemhlav, který získal první místo u jury, zpracoval klip Michal Skořepa. U poroty jako druzí skončili Humenéčko s písněmi o vojně, autorem jejich klipu byl Martin Sinda, na 3. místě se umístil Loudky a animovaný klip ke skladbě Mrtví, kterou zpracovali dámy Michaela Fišerová a Tereza Doležalová. "Festival i letos vznikl za podporu Ústeckého kraje, za což děkujeme, protože bez této podpory bylo těžké udržet tento festival celých osm let. V oblasti kapel, které mají omezené možnosti prezentace, má přitom své místo. V předchozích letech jsme vybírali i mezi kapelami ze Slovenska a za dobu existence festivalu jsme již přihlásili kolem dvou set kapel. Snažíme se, aby každá ročník přinesla něco nového, letos byla online přenos po internetu, "dodává organizátorka festivalu Iva Blažková. Vyhlášení výsledku bylo jinak koncipováno jinak než v předchozích letech. Ve více než hodinovém pořadu mohli všichni přihlášeni klipy a práce sledovat fanoušky po celé republice. Pořad doprovázelo vystoupení bluesových kapel Lady I Trio. Pořad vznikl ve spolupráci s regionálním internetovým rádiem, který festival podpořilo vysílání soutěžících klipů. Samotné vyhlašování vzniklo ve spolupráci s internetovou televizí. "Potěšila nás odezva od ostatních mediálních subjektů, které rozhodly s festivalem spolupracovat, a tak podpořit také regionální kapely. Ať už rádi nebo televize. Všechny soutěžní klipy budou například postupně zařazeny do vysílání TV DAKR a MTR +. Zájem nás těší víc, že ​​výhrou pro kapely je zejména jejich intenzivní mediální podpora. Ceny jako takové jsou spíše symbolické, ani letos ale nechyběla festivalová klapka, kterou získávají vítězové, "dodala Iva Blažková.